Perjantain kunniaksi otin pari (yhteensä noin 500 g) ulkofilettä sulamaan ja poistin toisesta hieman kalvoa. Kun ne olivat sulat, laitoin fileet pakasterasiaan, jonne heitin puolikkaan valkosipulin siivuina, Scandinavian forest -maustesekoitusta (runsaasti kierremyllystä), kuivattua ruohosipulia, suolaa ja oliiviöljyä. Rasiaa heiluttelin aina ohimennessäni parin tunnin ajan. 

Samaan syssyyn kannattaa valmistaa salaatti: pilkkoa jäävuorisalaatti ja kaksi avokadoa, lisää sinne yrtti-balsamicoa ja sekoita. Toiseen kulkoon pilko tomaatteja ja aurinkoakuivattuja tomaatteja liemineen.

Lihan paistaminen tapahtui tulikuumalla pannulla (jossa on nokare voita) aika nopeasti: käristä vain pinnat fileiden molemmin puolin, mutta ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ ALA KYPSENTÄMÄÄN LIHAA! Nosta fileet paistinpannulta suoraan folion päälle (folion päälle voi ripotella hieman suolaa) ja kääri. Tässä välissä, mene itse saunaan oluen kanssa ja laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Kun tulet saunasta, nosta filefoliokäärö uuniin KORKEINTAAN 20 MINUUTIKSI. Laita kello soimaan, että muistat.  Kun kello alkaa hälyttämään, nosta nyytti uunista ja siivua se. Nostele lautasille. Määrä riittää soppelisti kahdelle nälkäiselle, jotka suurinpiirtein nuolevat lautasenkin.
Mitenhän tämän nyt muotoilisi: se oli ihan järjettömän hyvää! Janne tosin ihmetteli (jälleen kerran) miksi minä paistan sitä lihaa ollenkaan kun "se kuitenkin aina syödään raakana", mutta huomautti heti perään, että tämän lihan kohdalla valmistustapa oli kyllä nappivalinta. Joten ne ystävät, jotka preferoivat lihansa täysin kypsänä, voi ohjata paikalliselle grillille.

Ostoslista:
Miten tämän ruokalajin voi pilata? Paista liha kypsäksi.
Miten tätä voi parantaa? Muista ostaa hyvää punaviiniä.
Janne
1/10/2014 05:12:41 pm

En tosiaan normaalisti tykkää raa'an lihan koostumuksesta. Ei se maku niinkään, mutta koostumus.

Mutta voi hyvä Jumala, että tämä oli hyvää!

Ehkä se oli tuo kypsytystapa, mikä murensi muuten erittäin punaisen lihan. Ja eihän se veristä ollut, kuten kuvista näkyy...

ReplyLeave a Reply.

  Poroa

  Ystävä tokaisi Lapissa keittiön pöydän äärellä kuinka hyviä viime vuoden porot olivatkaan ja minä vastasin "osta mullekin pari!" Lopputuloksena pakkasessa on nyt 80 kiloa poronlihaa, jolla olisi tarkoitus elää tämä talvi. Tässä blogissa raportoidaan mitä kaikkia herkkuja kahdesta porosta saa aikaiseksi.

  Archives

  January 2014

  Categories

  All
  Lisukkeet
  Pääruoka
  Poron Jauheliha
  Savuporo